www.REJSTRIKY.CZ - seznam rejstříků všech druhů
 



Návrat na hlavní stranu


Království perníku

Štěpánov [ Město nebo obec ]

Obec Štěpánov leží v severní části rovinaté Hané, přibližně 10 km od města Olomouce. Jde o vesnici liniového typu v délce 5 km. S ní tvoří jeden celek další přidružené části obce Březce, Moravská Huzová, Benátky a Stádlo.

Na jihu sousedí s Olomoucí, na východě se Šternberkem, na severu s Uničovem a na západě s Litovlí. Rozkládá se na třech katastrech Štěpánov, Moravská Huzová a Březce. S obcí stavebně sousedí obec Liboš, která je od 1.1.1991 samostatnou obcí.

V obci trvale bydlí okolo 3 320 obyvatel, a je tak druhou největší obcí v okrese Olomouc. Urbanisticky je obec tvořena šesti samostatnými, prostorově oddělenými sídly, z nichž výrazně největší je Štěpánov. Další je podstatně menší Moravská Huzová, Březce, Stádlo, Benátky a Novoveská čtvrť.

Nadmořská výška 223 m, průměrná roční teplota 8 °C, průměrné srážky 623 mm, tlak vzduchu 742 mm. Jižní, jihovýchodní a západní část samosprávného území leží v Chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví, které se rozkládá na ploše 9600 ha v okresech Šumperk a Olomouc.

Plní funkci základního stupně územní samosprávy a v různé míře je také vykonavatelem státní správy.

PŮSOBÍ NA KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ:

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
DALŠÍ INFORMACE: http://www.stepanov.cz

Typ záznamu: Město nebo obec
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 56, 24.10.2021 v 22:44 hodin

Copyright 1998-2024 © infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule