www.REJSTRIKY.CZ - seznam rejstříků všech druhů |
![]() |
![]() Hovězí maso [ Specialita k jídlu ]VALAŠSKÝ GULÁŠ
500 g předního libového hovězího masa 200 g kysaného zelí 2 cibule 1 lžíce oleje 2 lžíce hladké mouky 1 čajová lžička sladké papriky 4 stroužky česnek, kmín sůl, pepř, 2 kuličky nového koření,1 bobkový list, špetka majoránky 2dl vody Postup: Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na hranolky asi 2x2x4 cm. Hranolky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Přidáme olej, papriku, zelí, , jemně nakrájenou cibuli. Osolíme, přidáme všechno ostatní koření, rozmačkaný česnek, hladkou mouku a. Zalijeme 2dl vody a důkladně rozmícháme. Směs můžeme připravit den předem a nechat rozležet. Keramickou nádobu pak musíme asi půl hodiny nechat při pokojové teplotě temperovat, aby se nedala do hrnce studená. Směs můžeme připravit v porcelánové misce a druhý den před vařením přendat do keramické nádoby. UMÍSTĚNÍ
Typ záznamu: Specialita k jídlu AKTUALIZACE: Radka GAJDUŠKOVÁ (Beskydy-Valašsko, racr) org. 56, 10.05.2004 v 11:40 hodin Copyright 1998-2023 © infoSystem.cz, součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule |