www.REJSTRIKY.CZ - seznam rejstříků všech druhů
 



Návrat na hlavní stranu


Království perníku

Nově vybudovaná cyklostezka [ Cyklostezka ]

Cyklostezka je budována na trase bývalé staré cesty směřující od východního okraje obce (horní konec) k váze poblíž kamenolomu Bučník, kde končí katastrální území Bystřice p.Lop. Nedaleko se nachází motorest Rasová, odkud vede silnice do Komně a Bojkovic. Od váhy u Bučníku bude třeba dobudovat propojení na uvedenou silnici, aby se cyklisté mohli vyhnout silnici I/50. Další předpokládaný úsek by měl pokračovat na Slovensko a přispět tak k podpoře přeshraniční spolupráce v rámci Euroregionu Bílé - Biele Karpaty.

Délka budované cyklostezky je 1580 m a při využití stávajícího poměrně kvalitního úseku na hranici bystřického a komenského katastru bude celková délka cca 2 km.

V našem regionu je budování cyklostezek zatím v začátcích a dá se říci, že bystřická cyklostezka je první vlaštovkou. Svazek obcí Východní Slovácko ale připravuje postupné budování celé sítě cyklostezek navazujících na sousední mikroregiony. Konkrétně v případě Bystřice p.Lop. to bude úsek k přehradě Ordějov, další úsek povede kolem kapliček v "Kopcoch" k Nezdenicím a třetí cyklostezka propojí Bystřici s Bánovem, přičemž by se měla využít stará silnice.

Šířka: 3 m
Délka: 1580 m
Povrch bude z větší části tvořit asfaltový koberec s několika odvodňovacími žlaby, v menším úseku bude na poměrně zachovalé vozovce proveden asfaltový nástřik se zadrcením. Cyklostezka vede většinou lese, kde osvětlení není plánováno. Lavičky a odpočívadla má obec v plánu vybudovat na jaře příštího roku z vlastních zdrojů.

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Cyklostezka
AKTUALIZACE: Pavel Kuča org. 56, 24.02.2007 v 18:28 hodin

Copyright 1998-2024 © infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule