www.REJSTRIKY.CZ - seznam rejstříků všech druhů
 



Návrat na hlavní stranu


Království perníku

Štramberk - vápencové stěny [ Horolezectví ]

Štramberk, Dallas
Vápencové cvičné skály u Štramberka se rozkládají na J svazích Bílé hory nad Kopřivnicí. Štramberské cvičné skály mají stejný geologický původ jako Pavlovské vrchy. Horolezecky jsou využívané celky Váňův kámen, Kozí stěnka, Starý lom, Verdonek a Dallas.
Přístup: ze žel. stanice Štramberk nebo Kopřivnice (na trati Studénka-Štramberk-Veřovice) vždy po mod. zn. (20 min.). Příjezd možný až k arboretu ve Starém lomu.

A. Váňův kámen
Váňův kámen je 15 m vysoká skalka v J svahu Bílé hory, ukryté v akátovém háji. Po S straně skalky je snadný sestup. Výstupy vedou v JV a JZ stěnce s poněkud ohlazenými chyty a stupy.

B. Kozí stěnka
Malá, ale výrazná skalka v trav. svahu na Z od Váňova kamene (asi 400 m).

C. Starý lom
Opuštěný lom s arboretem a cca 30 - 40 cestami, největší (a také nejvyhledávanější) oblast ve Štramberku. Vzhledem k tomu, že se nacházíme v chráněné oblasti, je lezení omezeno - denně od 9.00 do 18.00 hod.

D. Verdonek
Malá oblast nacházející se za jeskyní Šipkou. Asi 10 - 15 cest maximálně 10 metrů obtížnosti V - VIII. Nejméně lezená oblast preferovaná spíše boulderisty.


E. Dallas
Nevelká stěna přímo pod Trúbou. Mírně převislá stěna s nejtěžšími cestami na Štramberku, těžké lezení, ani pětky tu nejsou snadné. Obtížnost V až X-.
Štramberk, Dallas

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
DALŠÍ INFORMACE: http://www.stramberk.cz

Typ záznamu: Horolezectví
AKTUALIZACE: uživatel č. 508 org. 132, 21.09.2003 v 10:15 hodin

Copyright 1998-2024 © infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule