www.REJSTRIKY.CZ - seznam rejstříků všech druhů
 



Návrat na hlavní stranu


Království perníku

O krála slováckéj klobásky 2007

Přijeďte 14. dubna 2007 na košt klobásek do Velké nad Veličkou
Mikroregion HORŇÁCKO
www.kralklobasek.cz
Agentura AV pořádá Košt 2007 - O krála slováckéj klobásky v sobotu 14. dubna ve sportovní hale ve Velké nad Veličkou.
Vítězem ročníku 2006 je Zdeněk Žůrek z Týnce. Čí klobásky nejvíce zachutnají v roce 2007?

Vypsané kategorie:
slovácká klobáska - přihláška 3 kg vzorku
maďarská papriková klobáska - přihláška 3 kg vzorku
Informace na telefonech: 608 813 592, 603 265 331
10.00 - Začátek degustace poroty
12.00 - Začátek degustace pro veřejnost
16.00 - Ukončení degustace
18.00 - Slavnostní vyhlášení výsledků
Ochutnávka a prodej uzenářských výrobků
- čerstvé uzeniny z udírny
- klobásy a další speciality na grilu
Ochutnávka a prodej přívlastkových vín
- vinařství Luděk Botur - Strážnice

V průběhu odpoledne a večera vystoupí:
Horňácká cimbálová muzika Petra Mičky
Mužský pěvecký sbor z Hrubé Vrbky
tanečnice souboru Hradišťan

Antonín Vrba
Velká nad Veličkou
tel.: 518 329 148
mob.: 608 813 592
e-mail: vrbaa@seznam.cz

Stanovy a soutěžní řád koštu "O krála slováckéj klobásky"® s mezinárodní účastí
14. dubna 2007 ve Velké nad Veličkou
Smyslem soutěže je podpořit a uchovat tradiční moravské receptury klobás. Stejně tak i propagovat nejlepší z nich v celostátním měřítku.
Košt "O krála slováckéj klobásky" je registrovaná ochranná známka pořadatele soutěže a jako taková nesmí být napodobována a kopírována.
Pořadatel: Agentura AV
Místo konání: Sportovní hala ve Velké nad Veličkou
Kategorie: malovýroba - řezníci a uzenáři
· Maďarská papriková
· Klasická slovácká
Hodnotí pouze odborná porota.

"O krála slováckéj klobásky"
Společná soutěž domácí výroba - amatéři / malovýroba - řezníci a uzenáři.
Z této soutěže vzejde absolutní vítěz.
Hodnotí návštěvníci podle daných pravidel.
Vstup soutěžících do soutěže je bez poplatku
· malovýroba - řezníci a uzenáři: 3 kg vzorku
· domácí výroba - amatéři: 3 kg vzorku
Hodnocení
U všech kategorií se hodnotí se vzhled výrobku, čich, chuť a konzistence (struktura).

A) Kategorie malovýroba - profesionálové
· Kategorie "papriková trvanlivá" a "klasická slovácká" budou hodnoceny odděleně.
· Ze soutěže tedy vzejdou 2 vítězové.
· Vzorky budou označeny anonymně číslem, koštovány a následně vyhodnoceny porotou z řad malovýrobců a osobností jmenovaných pořadatelem soutěže.
· Každý porotce určí 10 nejlepších vzorků v kategorii a přidělí jim body podle schématu formuláře pro hodnocení. 1 vzorek může obdržet max. 20 bodů. Tyto vyhodnotí a uvede na číslovaném degustačním lístku viz příloha. Aritmetickým součtem bude určen vítěz.
· Pouze při stejné bodové shodě několika vzorků si pořadatel vyhrazuje právo rozhodnutí komise z předem vybraných osobností. Předsedou této případné degustační komise bude jmenován.
· Začátek degustace poroty je v 10:00 hod.
· Poslední degustační lístky budou přijaty do 16:00 hod.
· Degustační lístky poroty nejsou zpoplatněny.
B) Společná soutěž malovýroba + amatéři "O krála slováckéj klobásky"
· Všechny vzorky budou označeny anonymně číslem.
· Budou degustovány všechny vzorky společně, malovýrobci i amatéři.
· Začátek ochutnávky veřejnosti je ve 12:00 hod.
· Poslední degustační lístky budou přijaty do 16:00 hod.
· Z této soutěže bude určen absolutní vítěz koštu - Král slováckéj klobásky 2007.
· Degustátorem a tím i hodnotitelem je každý z návštěvníků akce který si zakoupí poukázky na vzorek a vyplní degustační lístek.
· Degustátor určí absolutní pořadí 5 nejlepších vzorků a budou jim přiděleny body od 5 do 1. Prostým aritmetickým součtem bude určen vítěz.
· Degustační lístek obdrží návštěvník se vstupenkou u vchodu. Lístek je číslovaný shodně se vstupenkou. Lístek je slosovatelný. Do slosování budou zařazeny pouze řádně vyplněné lístky.
· Pouze při stejné bodové shodě několika vzorků si pořadatel vyhrazuje právo rozhodnutí komise z předem vybraných osobností. Předsedou této případné degustační komise je určen Ing. Zdeněk Pokorný.
· Za regulérnost a hygienu vzorků zodpovídají Jan Kružica a Jaroslav Kořínek, odborní poradci.
Vyhodnocení a ceny
Slavnostní vyhlášení výsledků všech kategorií bude cca v 18:00 hodin.
· Vítěz, druhé a třetí místo v každé kategorii obdrží keramické dílo, diplom - certifikát o umístění.
· Absolutní vítěz "Král slováckej klobásky 2007" získá věcnou cenu v podobě keramického díla známého mistra Jaroslava Homoly z Brna
Vítěz kategorie malovýroba-řezník-uzenář získá na 1 rok právo používat certifikát vítěze na svém výrobku a právo zviditelňování na různých folklorních slavnostech s poutačem "Král slováckéj klobásky 2007", který si může umístit na svůj stánek případně do prodejny.
Propagace účastníků soutěže
· Malovýrobce může po dohodě s pořadatelem provozovat stánek s uzenářskými produkty před sportovní halou za dohodnutý poplatek.
· Každému malovýrobci bude umožněno zviditelnění jeho firmy v areálu koštu formou vlastně dodaných poutačů nejpozději do 9.00 hodiny v den zahájení koštu.

Vstupné
· 80,- Kč na celý den
· Koštovačka 1 dl s logem Kč 25,-
· Vstupné na košt platí i soutěžící. Vzhledem k počtu soutěžících, kapacitě sálu a nevýdělečnému charakteru akce není možné jiné řešení. Prosíme o pochopení.
· Pro malovýrobce a další VIP hosty bude k dispozici VIP salonek s občerstvením v 1. poschodí haly.
· Místo návštěvníkům pořadatel nezajišťuje, ale vyhrazuje si právo je rezervovat pro své pozvané hosty.
· Pokud se chcete zúčastnit soutěže a nemáte jak dodat vzorky, přijedeme po vašem vyzvání pro ně na vámi určené místo, (kontakt: 608 813 592, 603 265 331). Termín ukončení sběru je pátek 13. dubna ve 20.00 hodin.

Ing. Zdeněk Pokorný, "čestný prezident" koštu
Antonín Vrba, ředitel a hlavní pořadatel

DALŠÍ INFORMACE: Mikroregion HORŇÁCKO
Zveřejněno 05.04.2007 v 23:57 hodin

Copyright 1998-2024 © infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule